Ik vertel voor kinderen.

Kinderen

Een vliegende koffer... vol sprookjes en verhalen

Er was eens een rijke koopman en die had één zoon. Maar alles heeft een eind, ook het leven van een koopman. De zoon kreeg alles: kisten vol goud en zilver. Met zijn vrienden en vriendinnen gooit hij het geld door ramen en deuren. Het duurt niet lang of hij zit, zonder één goudstuk en eenzaam, in een lege koffer. Met die koffer vliegt hij zijn geluk tegemoet. Hij mag met de prinses trouwen, als hij verhalen vertelt…

… de kikkerprins;

… de nieuwe kleren van de keizer: een oud sprookje in nieuwe kleren;

… een bos vol rovers, met een gevaarlijke roverhoofdman;

De vliegende koffer is een raam- of kaderverhaal van Hans Christian Andersen. Binnen dit verhaal vertel ik diverse sprookjes.

Ali Baba (?) en de 40 rovers

De titel van dit verhaal kent iedereen. Maar wat weinigen weten, het verhaal zou eigenlijk moeten heten: Morgiana en de 40 rovers. Het is immers een sterke en slimme vrouw die haar man Ali Baba redt uit de klauwen van de rovers. Ere wie ere toekomt.

Ik vertel het verhaal, van begin tot eind, zoals ooit in Duizend-en-een-nacht.

Boer Gilles van Ham die in zijn eentje reus én draak verslaat
In het midden van het Kleine Koninkrijk woont Aegidius Ahenobarbus Julius Agricola de Hammo. Maar iedereen noemt hem Boer Gilles van Ham.

Door toeval, en een beetje durf, verjagen de boer en zijn hond de reus naar de Wilde Heuvels. Dé helden van het dorp groeien uit tot ridders, die de opdracht krijgen de vuurspuwende,  verschrikkelijke draak te verslaan. Of dit lukt? Tja…. Dan moet je luisteren naar dit spannende en leuke verhaal, gebaseerd op meesterverteller Tolkien (wereldberoemd met The Lord of the Rings).

Na een stevig verhaal, tijd voor enkele korte verhalen, zoals…

Over de leeuw en het konijn
Toen de dieren nog spraken, woonde meneer De Leeuw naast Het Konijn.

Mijn held, dé muis
Een kort en pittig verhaaltje over een muis die alles doet voor zijn geliefde.