Zowel bewoners als collega’s waren laaiend enthousiast over de vertelsessies. Bewoners hebben nog lang erna over gebabbeld.

Photography: © Freddy Rigole

Indrukken

“Op zondag was Koen te gast  voor een ‘vertel-aperitief’ in Bar Jef, het  literair café in hartje Kortrijk. Meesterlijk bracht hij ons een verhaal uit zijn rijk repertoire. Vandaag geen volksvertelling maar een bezield familie-epos gesitueerd in 'De Groote Oorlog'. Dicht naast elkaar luisterden we muisstil naar een epos rond  liefde en verlangen, honger en gruwel. De geurige en kleurige taferelen kwamen voelbaar dicht, ik beleefde mee de  angst en de vreugde.
Vertellen is een kunst!
Spontaan werd er flink nagepraat. Samen een verhaal beleven brengt blijkbaar terug verbinding en sfeer tussen de mensen.
Bedankt Koen en weeral tot een volgende keer!"

Guido

“Zowel bewoners als collega’s waren laaiend enthousiast over de vertelsessies. Bewoners hebben nog lang erna over gebabbeld. Ze waren vol lof over de spreker en de interactie met het publiek. We waren super tevreden over de organisatie en de manier van vertellen. Wij kijken alvast uit naar een nieuw vertelmoment!”

Woon-en zorgcentra (i.s.m. Bibliotheek), Deinze

“Nogmaals dank voor jouw mooie performance gisteren, we hebben heel veel positieve reacties gehad.”

Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord

“Bedankt dat wij vandaag van jouw talenten mochten genieten.”

Mieke Kerckhof, Zusters van de Bermhertigheid Jesu

"We hebben vrijdagavond genoten van het verhaal van je grootvader; boeiend verteld, we zagen het zo voor ons gebeuren. Welke wonderlijke verhalen die Groote Oorlog toch heeft opgeleverd... Een verhaal dat zeker verdient om verteld te worden!”

Peter Peene, ex-voorzitter Davids, Spots op West te Westouter

“Bedankt voor de fijne geslaagde avond. Iedereen was zeer tevreden en daarom doen we het.”

Stefaan Buyle, Whiskyclub, Zulte

"We hebben met de Vlaamse Toeristenbond Roeselare Koen Demuynck aan het werk gezien. Het verhaal van de boter van Pervijze , het verhaal van de vliegende kist. De man schudt briljante verhalen uit zijn mouw en neemt je als argeloze luisteraar mee van de ene verrassende wending naar de andere. En wat hij vertelt zie je zo gebeuren. Zijn woorden worden jouw ogen en zo stap je zij aan zij met hem mee door het verhaal. Alle emoties dus genietend, in spanning, met de rug recht of tot rust komend in mooie momenten. Zijn verhalen bindt hij naadloos aan elkaar en rechtstaand vult hij de ruimte met ontzag, verrassing of verwondering. Geef Koen Demuynck een anekdote of een verhaal en hij maakt er een eigen wereld van waarmee hij je verbeelding bestormt en nieuwe horizonten opent.

Zelfs de zwaarste realisten onder ons gaven toe dat ze een ontspannende en warme avond hadden beleefd in het Muzenestje aan de Beverensesteenweg in Roeselare. Demuynck had inderdaad alle ‘muzen’ meegebracht naar dit prachtig oude hoevetje.”

Dirk Lievens - VTB Kultuur Roeselare, stichter van de Rumbeekse vertelavonden

“Vandaag gingen alle leerlingen van het 1e jaar van de Stedelijke Humaniora naar het vertelfestival in
de landcommanderij Alden Biesen te Bilzen. Het tweede verhaal werd verteld in een klein zaaltje van de landcommanderij. Dit zaaltje heette de ‘Witte kelder’. De sfeer was zeer mysterieus, maar wel heel gezellig. Dit verhaal ging over de 12 opdrachten van Heracles, beter bekend als Hercules. De verteller  ‘Koen Demuynck’ maakte er een grappig verhaal van door ook stemwisselingen te gebruiken. Het verhaal vond ik zeer geslaagd. “

Leerling J. C.

“Op naar Roeselare waar ik net op tijd ben voor een vertelavond in ‘t Muzenestje. Koen Demuynck bewijst dat de, in onze contreien wat verloren gegane vertelcultuur, nog altijd mensen kan boeien. De twaalf heldendaden van de Griekse krijger Heracles, de pesterijen van Hera, een draak met twaalf koppen, de Augiusstal en een trits BG’s (Bekende Grieken) worden tot leven gebracht met alleen maar woorden, intonatie en mimiek. Verrassend, hoe één mens, zonder attributen of flitsende beelden, jong en oud ook op vandaag blijkbaar nog op het puntje van hun stoel doet zitten. Met een recent gezinsverhaal uit eigen leven als toemaatje op deze Internationale Dag van het Gezin heeft de verteller de toehoorders helemaal op zijn hand.”

An Candaele, in De Bond

Ze bestaan nog, de verhalenvertellers. Dat bewijst Koen Demuynck keer op keer. Begeesterd, gedreven en met klasse entertaint hij zijn publiek, dat binnen de kortste keren aan zijn lippen hangt."

 

"Hier zie je hem aan het werk tijdens ‘Buiten-gewoon’, een  jaarlijks kunstmarktje in Deinze."

 

Koen Minjauw